BUITENZONWERING

In iedere situatie is er een geschikte soort van zonwering. We zetten de meest kenmerkende eigenschappen van elke soort op een rij, zodat u een goede keuze kunt maken.

Uitvalschermen

Wilt u een voordelige en praktische zonwering, dan kunt u voor een  uitvalscherm kiezen. Uitvalschermen zijn de meest toegepaste en daarom de bekendste zonneschermen. Een uitvalscherm is eenvoudig van constructie en is daardoor makkelijk bedienbaar en goedkoop in aanschaf.

Knikarmschermen

Als u een zonnescherm voor boven uw terras nodig heeft, adviseren we u te kiezen voor een knikarmscherm. De armen waarmee dit scherm uitgezet wordt, zitten vlak onder het doek, waardoor u er goed onderdoor kunt lopen.

Screens

Heeft u weinig ruimte voor zonwering, dan zijn  screens een goede alternatieve soort zonwering. Screens nemen nauwelijks ruimte in beslag, omdat ze verticaal openen en sluiten. Er steken daardoor geen onderdelen buiten de gevel van uw huis, waardoor vrije doorloop langs de ramen mogelijk blijft.

Markiezen

Als u zonwering zoekt met een karakteristiek uiterlijk, dan zijn markiezen  voor u de beste keuze. Markiezen hebben namelijk een stijlvolle uitstraling. Een markies heeft een ronde vorm en het doek wordt (vaak) gecombineerd met houten onderdelen. Dit geeft uw huis dus een mooie uitstraling.

Shutters

Wilt u voor een ander soort zonwering aan de binnenkant van uw ramen in plaats van aan de buitenkant, dan kunt voor shutters kiezen. Shutters zijn luiken met horizontale latten die aan de binnenkant van uw kozijnen worden gemonteerd. De latten zijn verstelbaar, waardoor het zonlicht gefilterd wordt. Een shutter is naast effectieve zonwering dus ook stijlvolle raambekleding. U bespaart hierdoor op bijvoorbeeld gordijnen.


A